neděle 15. listopadu 2015

charitativní dražba na MK

V zítřejším kole charitativní dražby na Modrém koníku budete mít možnost vydražit i mnou vytvořené kousky pro holčičí miminko.

Sovy v bavlnce

Biobavlněná sada pro miminko se skládá z oboustranného spacího pytle vel. 0-6 měsíců, apartních prdeláčků (vhodných i na látkové plenky) ve vel. 56-62 a muchláčka se stužkami a uzlíky na takové to domácí žužlání.

Materiál: 95% biobavlna, 5% elastan, stužky 100% polyester. Všechny použité materiály mají atest pro děti do 3let.

Vyvolávací cena: 250 korun českých




Kopíruji povídání Amálčiny maminky Katky @catry

"Amálka je 3letá holčička, která se narodila jako rádoby zdravé miminko. Od začátku jsme ale viděli, že je někde problém, jen jsme si ho asi nechtěli přiznat. Takže naše honba za zjištěním zdravotního stavu naší prvorozené dcerky se rozjela až ve 4. měsíci jejího života. Nejdříve to vypadalo jen na zrakovou vadu a s ní spojené opoždění psychomotorického vývoje. Později se zraková vada vyloučila, nicméně motorický vývoj stagnuje.
Žel se lékařům doposud nepodařilo zjistit, co vlastně naší holčičce je. Všechna vyšetření jsou v pořádku.
Jenže Amálka přes všechny dobré výsledky nechodí, nesedí, neplazí se, neotáčí se, nemluví, nedá si ručičky do pusy, nechytne si hračku. V posledním roce se k tomu všemu přidal ještě stále zhoršující se příjem potravy a tekutin, takže byl Amálce v červnu voperován PEG (dostává teď všechno jídlo a pití hadičkou přímo do žaludku). Další komplikací je luxace kyčlí, díky její spasticitě, což bychom rádi řešili operací, jenže v dohledné době nemůžeme, protože má Amálka problémy s dýcháním, je hodně chronicky zahleněná a v poloze na zádech, ve které by měla po operaci setrvat min. 6 týdnů/24 hod. a poté ještě rok přes noc, se dusí. I přes veškerou naši usilovnou práci - rehabilitace, za kterými dojíždíme a platíme si je, každodenní cvičení, pobyty v lázních atd. se stav nelepší.
Věříme ale, že mimo jiné i polohovací pomůcky, jako je speciální židlička a kočárek, by jí mohly pomoci naučit se alespoň trochu správně dýchat. Amálka taky s věkem začíná více vnímat, proto bychom ji rádi díky židličce a kočárku více zapojili do hry s jejími mladšími brášky a také do dalšího dětského kolektivu.
Rádi bychom tyto pomůcky pro ni pořídili, žel systém je nastavený tak, že naše finanční možnosti nedostačují k pořízení těchto pomůcek, hlavně kočárku."

Žádné komentáře:

Okomentovat